Thursday, March 29, 2012

Kembali menulis.

Rasanya dah lama sangat aku tak menulis something kat blog kesayangan aku ni. First and foremost, aku mengucapkan syukur AlhamduliLLAH untuk kesihatan aku yang semakin baik. Beberapa minggu ni, kesihatan aku sangatlah tak mengizinkan. Rasa down sangat. But, bear in my mind that ALLAH memberikan aku sakit sebagai salah satu sebab untuk menghapuskan dosa-dosa kecil aku. Besarnya Rahmat ALLAH pada setiap hambaNya!

Yang sebenarnya, aku ni jenis yang tak boleh nak duduk diam. Siang kat tempat kerja, malam pulak banyak kerja rumah yang aku nak kena settle. Aku hanya akan tidur worst to worst at 1 a.m. Setiap malam aku akan lipat baju, kemas rumah, mop lantai. Tinggal lagi, aku akan cuci bilik air on weekend. Penat memang penat, tapi aku TAK BOLEH tak buat. That's my major problem. Try to curb the problem, but...CANNOT!

Kalau aku tak buat all those jobs, mata aku memang payahlah nak terlelap. Rasa macam kotor sangat rumah. Itu belum lagi masuk bab baju anak-anak aku. Everything should be ok, aku tak suka sangat tengok all the stains melekat kat baju anak-anak aku. Bukanlah bermaksud aku nak semuanya baju baru. Aku tak kisah pun baju lama, janji BERSIH. That's my concern.

Kalau boleh, semua kerja rumah aku nak buat sendiri. That's my second problem. Bab ni, dah banyak kali husband aku sound kat aku. Everyday aku akan pikir apa yang anak-anak aku makan. I'm very particular on that matter. Rasanya I should be a full housewife. That's the best job for me. Actually, I'm planning to......just wait the right time. InsyaALLAH, semoga ALLAH mempermudahkan dan membukakan ruang untuk itu.

Dulu, aku teragak-agak nak berenti kerja. Tapi, sekarang aku dah nekad. Tak salah kan...kalau aku buat semua ni for the sake of my family. I do love them and I don't want to let them 'behind' of myself. For sure, I know what I'm doing.











Sunday, March 18, 2012

Tuesday, March 6, 2012

Wedding:Tapah

Seingat akulah kan, every weekend...aku plan nak berehat kat rumah. Bukan lama pun, two days only. Nak rest selepas penat bekerja 5 hari. Every weekend, aku plan macam tuh. Every weekend!

Tapi, selalunya tak menjadi. Ada saja benda yang nak kena buat. Macam this weekend, tanpa dirancang....I have to attend a wedding kat Tapah. This is my husband's family. Actually, aku enjoy jumpa sedara-mara. Bukan selalu pun. Sekali-sekala. Tapi, setelah sampai rumah...terasa sangat kepenatannya. Tengok pulak kerja rumah yang belum settle lagi. Lagi terasa penatnya. It's tiring to be a housewife, but it's more tiring to be a career + housewife at the same time! Unless, you have your own maid.



The newly-weds




The  table looks interesting and beautiful indeed.



But, the dais has the "usual-looks". It's boring for me.




My 1st sister in-law with my beloved mother in-law.