Thursday, February 2, 2012

Ini boleh buat aku marah...!

Bila tengok all these pics, rasa jelly sangat sebab aku tak dapat joined the crowd. Mana boleh...aku ketinggalan aktiviti-aktiviti dalam family nih. Tak kisahlah sama ada di sebelah aku atau pun di sebelah husband aku.

Sebab, I do love my big family!

Gambar-gambar ini diambik time semua adik-beradik aku termasuk adik ipar aku balik bercuti di Kedah bersempena dengan CNY. Aku memang tak balik during CNY. Husband aku tak suka stuck dalam heavy traffic. Moreover, si Ibrahim still kecik. Pernahlah dulu balik kampung during CNY, pastu pulak si Ibrahim 'poo2'. Menahan nafas jugaklah kitaorang sementara nak carik tempat untuk membersihkannya. R&R pulak penuh semedang. Terpaksa pull-over our car kat tepi jalan and  basuh dengan air yang kitaorang simpan kat dalam our car boot. Memang tak selesa sangat!

Bestnya aku tengok diaorang nih dok bakar-bakar seafoods bagai. Tapi, tak banyaklah gambar yang diambik. Almaklum ajerlah....si Ateh ni yang mengambiknya. Pemalaih anak dara nih..he....he...he...kalau aku ler, sampai ke dalam mulut pun aku ambik gambar!

I'm so grateful dikurniakan with my big family. Setakat ni, AlhamduliLLAH...everything is ok. Adik ipar aku pun jenis yang tak kisah, husband aku lagilah....memang jenis yang tak kisah. Kalau gaduh sket2 tu, biasalah. Pastu berbaik semula, sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula adik-beradik. Takderlah sampai tak bertegur sapa sampai berbulan-bulan. Takderlah pulak nak 'bersaing', saper yang pakai baju yang paling mahal, kasut mahal, handbag mahal etc.

Ermmm....biasakan dengar competition between in-laws. Macam-macam dilakukan untuk menjadikan diri lebih daripada yang lain. Especially yang perempuan. For me nothing kalau nak bersaing nih sebab kita akan merasakan sentiasa kekurangan. Stress jer...! In my family, we're believed that saper ada rezeki lebih, dia lebih berhak ke atasnya. And, it is good to be shared with others.



Alang (baju oren) selaku Ketua Chef dok buat-buat sibuk supervised dua orang Pembantu Chef, Cik Lah and Asu Nabil.



Adik ipar aku, Aunty Ossyie yang sarat mengandung. Makan Ossyie, nanti lepas delivered dah tak boleh makan sewenang-wenangnya. Yang dok tersengih tu adalah bestfriend si Ateh, Pija. Cantik kan, pemandangan kat belakang rumah parents aku. Itu yang teringat-ingat jer!

No comments:

Post a Comment