Tuesday, December 20, 2011

Percutian yang tak dirancang.

Entry yang lepas, aku mentioned yang aku pegi ke rumah kakak ipar aku kat Ipoh. Sepatutnya, kitaorang balik ke KL pada pagi hari Ahad. Tapi disebabkan cik husband aku tak pernah lagi sampai ke Cameron Highlands, so we're decided to go there. Aku pernah sampai ke sini, tapi dah lama dah. Time kecik-kecik. My expection is mesti tempat nih tak berapa nak sejuk. Aku bertolak ke Cameron daripada rumah kakak ipar aku di Simpang Pulai, Ipoh. Dulu, aku ikut jalan daripada Tapah. From Tapah, jalannya memang teruk giler....macam jalan lama Bukit Putus, Negeri Sembilan. But, it's much2 better from Simpang Pulai. Jalan pun besar, takder ler gerun sangat nak berselisih dengan kenderaan lain.

For sure kalau ikut Simpang Pulai, you all akan jumpa Brinchang dulu. Sejuk beb...kat Brinchang nih. Dahlah aku tak bawak extra baju. Menggigil jugakla. Aku ni pulak ada semput. Tapi best sangat! Bak kata husband aku, udara yang disedut terasa segar...banyak O2! Tapi sayang sebab anak perempuan aku si Maryam tak ikut sama. Because, she'now with my parents kat Kedah. Cuti sekolah...kan?

Next time, kitaorang plan nak bermalam pulak kat sana. Husband aku dah jatuh hati with this place nampak gayanya.


Kat tea plantation. Kat sini sejuknya just nice.






 
Minum teh tarik fresh dari ladang. Kat sini dah terasa sejuk. Teh tarik yang panas pun terasa sejuk.




You can pick your own strawberries. Tapi, ada waktunya.



Homemade strawberry jam.


Pasar malam di Brinchang. Actually time nih, aku dah tahan sejuk.

Murah bunga-bunga dan sayur-sayuran kat sini.





No comments:

Post a Comment