Wednesday, November 2, 2011

PPAS

Apa itu PPAS?
Ini takder kena mengena dengan PAS....he...he....he...

PPAS adalah Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor. As usual, tempat yang best and beneficial...aku akan promote kat sini. Like I said, sharing is caring.

Kebetulan pulak anak-anak aku sangat sukakan buku. Terutamanya si Maryam. This is because I've trained them to love the books since they are babies. I've tried my best to make them loves the books. Kalau masuk rumah aku, the book shelf would be the first thing you would see. TV become the second. Susah jugak nak terapkan budaya membaca among youngsters. At this stage, nampaklah kesungguhan all my kids for the books. Besar nanti, tak tahulah pulak. Yang penting, aku sudah melaksanakan my accountabilities.

Aku terbaca mengenai PPSA ni from the blog, Ekspresi Ruang. The blogger banyak review on layout, design etc. Interesting! But, I have no idea where it is, REDAH ajer! Actually, the place is inside Kelab Golf Sultan Abdul Aziz. Bukan sebelah ker, tepi ker....memang inside the golf course. Memula tu...cuak jugak. Apasal nak kena masuk kelab golf pulak?

Tempat baru dibuka kepada public on last July 2011. Kiranya, tempat baru. Very nice place. Facilities pun sangat ok. It's divided into several sections, e.g. kids, adults etc. Tapi, aku tak boleh nak review bahagian dewasa. Sebab, aku tak boleh masuk. Almaklumlah, ada kids with me. Tempat untuk kids sangat selesa. Ada kemudahan pantry, bilik solat untuk kanak-kanak, wash rooms, kemudahan internet. Kalau library negara, aku boring sket. Bahan bacaan ok...ambiance boring sket. Iyelah...tempat pun dah lama.

Comes and lets a library become our second home!












Inside the cafe.




Cafetaria

1 comment: