Thursday, October 6, 2011

Wedding sepupuku yang terakhir.

Seperti yang sedia maklum, bapa aku tak mempunyai banyak adik-beradik. Yang sulung perempuan, yang kedua ialah lelaki dan bapa aku anak yang bongsu. Kakak bapaku yang sulung dah lama meninggal. Aku pun tak pernah tengok si empunya diri. Yang tinggal hanya bapa aku dan abangnya yang kedua. Aku memanggilnya Chu. Atau lebih tepat lagi Chu Hashim sebab namanya Hashim. Chu aku nih tinggal kat Bandar Baru Bangi. Berumur lebih kurang 60++ tahun. Dulu bekerja as a lecturer kat UKM. Wife dia pulak aku panggil Maksu, juga lecturer kat UKM. Tapi, dah lama la pencen. Mak and bapak sedara aku ni pulak hanya mempunyai 2 orang anak. Kedua-duanya perempuan. Yang sulung tu dah lama kahwin, juga bekerja as a lecturer kat UKM. Don't be surprised, family aku memang suka masuk UKM. He...he...he....bapak aku pun UKM! Nasib baik aku bukan dari UKM....!

So, this is the second wedding for my Chu Hashim's family. Yang last....! Sepupu aku yang kahwin ni namanya Fadhillah Annaim Huda, also graduated (degree and master) from UKM. Nasib baik tak kerja kat UKM. This wedding diadakan di perkarangan Surau An-Nur, Bandar Baru Bangi. Berdekatan dengan area rumah Dr. Haron Din. Tema for this wedding is actually pink colour. Tapi disebabkan aku tak sempat nak iron baju (yang sepatutnya aku pakai during the wedding), aku belasah jerlah baju yang selalu aku pakai nih. He...he...tak exclusive langsung!

Makanya, this is the wedding yang terakhir on my father's side. Tunggu pulak giliran adik-adik aku pulak yang akan melangsungkan perkahwinan. Itu pun tak tahu pulak bila lagi....HA....HA....HA....!



Aku dengan kakak si pengantin, Fatimah Yusro.






No comments:

Post a Comment