Sunday, September 25, 2011

Concept exchange.

On last entry, aku ada mentioned yang aku nak tukar konsep deko rumah aku yang tak seberapa nih. Dah boring sangat dengan konsep English nih. Actually, the main reason aku nak tukar konsep sebabnya aku dah tak larat nak belek-belek benda yang kecik-kecik nih. Almaklumlah, kita kena rajin kalau dengan konsep English. Sebab, ianya melibatkan banyak benda yang kecik-kecik. Takkan nak biarkannya berhabuk jer. Lagipun, aku nak living room yang modern, simple dan practical.

So, I'm trying my best to do the task. Walaupun, tak sepenuhnya siap. Banyak benda yang nak kena touch-up lagi. It will take times unless you ada duit riban-riban. For me, aku suka fikirkan the main items yang perlu ada first, then I will come for the accessories. Then only, ianya takkan membazir wang & masa dan tak menyemakkan keadaan. Kebanyakkan barang, aku beli kat IKEA. Sebelum ke IKEA, aku akan scroll dulu apa yang aku nak beli kat their website. Check the availability and the most important part is the price. Print out the list and go for shopping. Easy!

Kat sini, aku revealed sket apa yang termampu aku tukar. Separuh siap. Jangan gelakkan aku dahler....ini yang termampu dan terdaya aku buat at this moment.


BEFORE




AFTER







No comments:

Post a Comment