Monday, September 12, 2011

Belajar buat pulut panggang.

Mak mertua aku nih memang terer kalau bab-bab buat kuih-muih nih. Sampaikan orang yang diajarnya pun  dah bukak gerai menjual kuih-muih. Tapi, mak mertua aku nih takderlah sampai nak menjual. Cukuplah untuk kami anak-beranaknya nak makan. Kalau dah balik ramai-ramai tuh, mesti mak mertua aku akan buatkan something. For example, tepung talam, tepung bungkus, seri muka etc. Aku berkesempatan jugaklah untuk belajar untuk membuat pulut panggang time aku balik bercuti hari tuh. Actually, kuih ni adalah kuih favourite suami aku. Tapi, nak buat macam mana si isteri tak pandai buat. Sekarang ni, kalau nak cuba...berani jugaklah.






No comments:

Post a Comment