Tuesday, August 16, 2011

Work hard...!

Dah lama hasrat ni aku pendamkan. Tapi, tak terdaya lagi aku nak buatnya. Almaklumlah, masa tak mengizinkan. Sekarang, aku dah bertekad untuk mengubahnya sebab aku dah mulai bosan dengan everything yang sedia ada. Walaupun, ilmu di dada tidak mencukupi lagi. Redah ajer...! Bunyi macam serious jer, kan?

Takder serius sangat pun. Yang sobonar nya...eehh, aku nak tukar tema for my living room. Seperti yang sedia maklum yang dulu aku sangat obses dengan tema gaya Inggeris. Almost 6 years, aku sticked dengan this theme. At some point, aku dah bosan dengan tema nih.

Maka, bermulalah episod di mana aku mencari-cari tema apakah yang praktikal untuk ruang tamu aku yang tak berapa nak luas. And at last, I've made a decision  for Modern Contemporary. Tapi, aku tak mahir lagi untuk bab ni. Have to study a lot on this theme. Yang pasti, this theme adalah simple and nice. Itu yang penting sebab aku dah tak larat nak tengok benda-benda yang sarat-menyarat!

First step, I have to know where I have to go for shopping all the items. Luckily, this task tak susah....kan ader, IKEA. Borang jer...apa yang kau nak borong asalkan ada ongkosnya. I went to IKEA for shopping but, I didn't buy so many things. Aku beli yang basic dulu untuk tukar kepada tema nih. In progress, mana yang tak cukup.....aku topup lagi. Slowly, it'll takes times. So, aku akan update on my progress. Tungguuu.....!

This is the living room that I want to change.

No comments:

Post a Comment