Wednesday, August 3, 2011

Berbuka di Restoren Nelayan.

Aku masak untuk berbuka on the first day puasa.
Second day, ada invitation untuk berbuka di luar. Gathering with my sister, Ateh, her office-mate (Aya), my friend (Faiz) and my own family. Last minute decision nak berbuka kat mana. Just imagine nak cari tempat yang sesuai dan harga yang berpatutan dalam masa yang singkat. Adik aku called in the morning and asked for the place. Mencangak jugaklah aku. Bukak lappy and aku search online. Kebanyakkan tempat yang ok-ok, orang dah booked awal-awal.

Tetiba aku terpandang website Restoren Nelayan. Try masuk, not bad. Tempat ok and price pun ok. Terus aku booked for 5 adults and 1 kid (excluding Ibrahim). Harap-harap semuanya ok.

Sampai kat sana pun ngam-ngam 5 minit nak berbuka. Biasalah kalau dah stucked dalam heavy traffic. Stress jugakla tapi aku dah biasa time aku keje PJ dulu. Lagipun, aku yang drive bukan husband aku. Kesian jugak kat husband aku yang agak kepenatan on that day.

Aku nak review pasal this place. This place is located in Taman tasik Titiwangsa. Tempatnya sangat besar dan sangat selesa. Aku kira-kira tempat ni boleh memuatkan lebih kurang 500 orang pada satu masa. Kemudahan untuk bersolat jugak disediakan dan selesa. Harga pun ok.

CUMA,

Satu jer...yang tak berapa nak ok. Pilihan menu. Menunya agak kurang, so kita takder banyak choice nak pilih menu. Aku cakap pilihan menu, ye...bukan rasanya. Sebab, rasanya memang sedap. Cuma tak banyak pilihan. Itu ajer. So, TEPUK DADA TANYA SELERA!






No comments:

Post a Comment