Sunday, July 3, 2011

Smart Soleh Annual Sports Day.

Last Saturday, I went to my daughter's Annual Sports Day. Sukan tahunan ini diadakan di Padang Pusat Asasi UIA, Petaling Jaya. Actually, acara ini disertai oleh semua cawangan Smart Soleh di seluruh Lembah Kelang dan Selangor. Antaranya ialah Saujana Utama, Alam Budiman, Cheras, Bandar Tun Hussein Onn, Batu 3 Shah Alam, Puchong etc.

Sepatutnya acara sukan dimulakan pada pukul 9 pagi. Tapi, hujan turun dengan mencurah-curah di sebelah pagi. AlhamduliLLAH, hujan berhenti pada pukul 10 am. Cuaca menjadi semakin baik. Acara dimulakan dengan march pass iaitu perbarisan pakaian beragam.

Selepas sahaja march pass, upacara sukaneka dimulakan. And, AlhamduliLLAH...si Maryam berjaya menggondol (chewahh....macam sukan Olimpik) satu emas dan satu perak. Kedua-duanya untuk acara "Run with the Spoons" (bawak bola dengan sudu) dan "Alphabets Arrangements" (susunkan huruf-huruf).

Yang paling aku tak tahan ialah acara untuk parents iaitu tarik tali. Cik asben aku masuk acara nih. Macam best, badan dah macam Hulk....tapi, tak menang pun!Si ibu yang sibuk menyiapkan si anak.


Tema untuk Marching Band si Maryam ialah "Animals". Itu yang dia pakai macam nih, kekonon jadi Bee.Yang ini temanya ialah Alam Semesta.


Si pengacara majlis.

Parents yang excited dok ambik gambar anak-anak diaorang.
Stretching by Maryam.

Run, Maryam run and....

...try to find the missing alphabets!

Yess....I've got two medals!!

Si Ibrahim yang boring sebab tak dapat join sukan.

Lebih baik, saya minum dulu...!

Barisan pejuang tarik tali.

Bersedia untuk tarik.

No comments:

Post a Comment