Thursday, June 16, 2011

Teringin...

Sesekali aku tersangatlah teringin untuk spend masa for reading. Time2 dulu, aku nih antara manusia yang sangat suka reading, terutamanya novel dan buku-buku motivasi. And, aku sangat suka spend cash buying all sort of reading materials. Walaupun, kadang-kala tu...aku sendiri tak sure bila aku nak membacanya. Tapi, la ni...nak baca newspaper pun...terpaksa aku curik-curik masa. That's the main reason kenapa aku malas nak beli newspaper sekarang nih. Kalau kemaruk sangat nak tahu pasal hal-ehwal semasa, aku prefer watch the TV. Dengar jer...sambil buat keje. Takderler dok melangut jer...kena aktif maa...married woman nih! Perspektif diri kena ubah, bukan zaman single-mingle lagi!!

That day, aku ada tulis yang cik asben aku menghadiahkan aku sebuah buku bersempena dengan our 6th wedding anniversary. Until now, aku masih tak sempat nak membeleknya. Hanya mampu baca tajuk  buku jer...Bila aku pegang jer...nak baca, mata dah terkucil. Ngantuk...! Itu baru buku tuh, belum lagi  buku-buku lain yang aku dah beli. Tak terbaca-baca jugak. Kadang-kadang husband aku ada jugak sound aku yang buku aku beli tuh...untuk dibaca atau dijadikan hiasan semata-mata. Jauh di sudut hati, aku nak sangat membelek dan membacanya. Sometimes, terasa macam taknak beli. Tapi, aku rasa macam rugi pulak kalau aku tak membelinya. Kang bila balik rumah, asyik dok teringat pulak. JIWA KACAU.

So far, book store yang aku lepak dan jelajahi ialah book store yang terletak kat Amcorp Mall nih. Sebabnya, all the books sangat berkualiti (sama taraf dengan MPH) and the prices also reasonable. Dulu, aku suka lepak kat MPH Midvalley. Since get married nih, takder masa nak ke Midvalley. Agak jauh from my house. Paling gempak pun, aku akan pegi MPH Jusco Bukit Raja. Tapi, store kat situ kecik sket berbanding kat Midvalley.


BUT...,

For those yang sangat suka reading, you all boleh ke this book store kat Amcorp Mall. I'm really suggested this book store.

No comments:

Post a Comment