Monday, May 2, 2011

Outing with family.

Parents aku datang on Friday and they went back to Kedah on Sunday. On Monday, ada extra cuti sebab Labour Day jatuh on Sunday. Bagi penduduk sekitar KL, Selangor dan sewaktu dengannya...dapatlah extra cuti on Monday. Tak tau nak pegi mana...so we're decided pegi pusing-pusing Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam. Spend times with family sambil menikmati kehijauan bumi Ilahi. More over, cik asben aku tak pernah lagi sampai kat sini. Kesian....exceptable sebab dia tinggal kat Sabah. So, banyak lagi tempat kat semenanjung yang belum dilawati. Termasuklah Cameron Highlands.

Kitaorang bertolak dalam pukul 10 a.m. Breakfast kat luar. Ramai jugaklah visitors yang datang on that day. Maklum ajerlah...public holiday, kan! Kitaorang bercadang nak go for cycling. Tapi, memandangkan queue yang panjang sangat untuk mendapatkan  basikal...terus kitaorang canceled our intentions. So, kitaorang naik bas jer....untuk pusing-pusing sekitar park nih. Actually, best tau...kalau kita riding bicycles sebab kita boleh decide nak stop kat mana. Tak terikat. Kalau naik bas...boleh jugak stop kat tempat yang kita suka. Tapi, we have to wait for another bus kalau nak bergerak ke mana-mana. Waste our times...dahler bas selalu penuh jer....

So far, this park is just ok sebab aku pernah sampai kat sini. Kalau nak dibandingkan dengan dulu, aku rasa lagi ok yang dulu punya. Sekarang aku rasa this place dah macam tak terjaga. Tak tahulah...aku lepas nih sebab aku tengok banyak bahagian kat park nih...yang buat renovation. Termasuklah Taman Iklim Sederhana 4 Musim. Harap-harap semuanya akan ok since this place can attract people. Biarlah ada area hijau sket kat tengah-tengah kota metropolitan nih. Bukannya luas pun, hanya sekangkang kera...jer. Takkan semua nak tarah habis....!!!
















No comments:

Post a Comment