Friday, May 27, 2011

Boring sungguh queue!

During lunch hour, aku bergegas ke Avon Boutique. Cadang nak beli eye brow pencil. Yang lama dah nak habis. Kalau tunggu habis baru nak beli, alamatnya tak berkeninglah aku. Almaklumlah, aku nih kan jenis yang tak berkening. Bak kata husband aku, macam alien. Hu...hu...hu...sedih jugak tapi, unik apa! Pernahlah jugak dulu, ada sorang makcik nih pandang semacam jer...kat aku. Time tu, aku pegi wedding. Aku konpius jugak, apesal si makcik nih pandang semacam jer kat aku. Oooo...rupa-rupanya dia pandang kening aku yang aku lukis dengan eye brow pencil. Mesti dia ingat yang aku cukur kening. Itu yang susah tu sebab kebanyakkan orang akan salah faham dengan aku. Sabar banyak-banyak. Buat benda baik pun kadang-kadang orang mengata, apatah lagi buat benda tak baik!

Lepas balik dari Avon, aku queue for lunch. Apalagi yang cepat, kalau bukan McD. Aku pikir ler...macam biasa, drive thru. Surprisingly, punyala panjang queue. Selalu tak macam nih. Then only, baru aku teringat yang this week adalah minggu orang dapat salary. Patut pun ramai orang. Tapi, disebabkan aku dah line up...redah jerlah. Macam biasa, bila dah boring...macam-macamlah yang aku buat. Korang layan jerlah semua gambar yang aku ambik nih. Termasuklah gambar kasut aku sebab aku drive berkaki ayam...!




No comments:

Post a Comment