Monday, April 4, 2011

Beli presents for the birthday.

On this coming 7th of April are actually my Maryam and Ibrahim birthdays. They share the same date of births. So, aku plan nak buat birthday party sket for both of my kids on 9th of April nih.. Kecik-kecik jer...nak invite sedara jer. Rumah pun sekangkang kera, malas lah nak buat besar-besaran. Budget pun ciput. Kui...kui..kui... Kalau nak buat besar-besaran, kena  book hotel nih.

Aku takder idea nak beli apa as a present for Maryam and Ibrahim. Untuk Ibrahim, takder hal since dia pun kecik lagi. Tak kisah pun dengan apa yang kita beli. Tak beli pun takper...tapi, tak sampai hati pulak aku nak buat macam tu. As parents, we have to be fair among our kids. Semampu and sedaya yang boleh. Sebagai manusia biasa, tersangatlah susah nak berlaku seadil-adilnya.

So, I've decided to buy something at Toy's R Us on last two weekends. Yang sebenarnya Maryam ada minta aku belikan dia laptop. Alaaa...laptop for kids tuh. Usha-usha price kat website, boleh tahan jugak. Then, kitaorang menghala ke Empire Shopping Gallery kat Subang Jaya. I've bought laptop for Maryam and my adik, Ateh bought her a pair of shoes. This is my first time ke Empire Shopping Gallery. This place is not bad at all. Bolehlah layan kalau nak go for shopping!


Cuba teka yang mana laptop yang aku beli...? Bak kata Maryam, surpriseeee...!




Pilih Ateh, pilih Ateh...jangan tak pilih...


Berkenan sungguh dengan yang merah nih...! Nak ambik ker, tak...?


At last, ambik satu. Have to pay for Maryam and herself. Terbang duit...!! (aku sambut...he...he...he...)




Korang jangan tanya apakerbenda nih...actually on that day ada pameran mengenai barang-barang terpakai. Itu yang jadi cenggini...!


No comments:

Post a Comment