Tuesday, March 22, 2011

Minat yang satu.

Aku tersangatlah suka drive. Keretalah...abis udah disebut drive, takkan drive motor...kot! Kih...kih...kih...jangan marah,ye. Even kalau travel balik Kedah pun, aku yang meng'offer'kan diri untuk drive. Kalau husband aku tired sangat, then only dia akan bagi aku drive. Kalau tak, jangan haraplah. Almklumlah, guys tak berapa suka kalau wife bawak kereta, dia dok melangut kat sebelah. Kalau tired, diaorang akan tido. Lagi sadis kalau terpaksa jaga anak kalau dok kat sebelah!

(Gambar seorang driver yang dok perasan ke'best'an diri ketika drive. Please do ignore my plump cheeks)

Macam kes aku ler..tu. Aku kan...malas nak jaga anak-anak. But since, all my kids tersangatlah manja dengan babahnya, so...aku pun ambik ler kesempatan. Aku bukanlah malas nak jaga anak-anak (only my husband knows me better), tapi ada certain parts yang aku malas nak buat. Aku akuilah. For example, mandikan anak-anak, "cebok" kan diaorang. Yang itu semua kebanyakkannya done by my husband. I don't say aku tak pernah buat, tapi tak sekerap my husband lah.

Aku pulak particular on their hygiene. For example, rambut, kuku ,hidung and even their clothes. Aku paling tak suka kalau anak-anak aku pakai baju kotor. I don't care kalau diaorang tertumpahkan something. Aku akan change their clothes. Sebab tu, aku akan bawak baju spare setiap kali outing with them. I will practise this routine until they are old enough to take care of  their own properties.

Bercakap pasal minat aku yang satu nih...actually aku teringin sangat nak attend class untuk drifting. Mesti korang dok gelak besar! Aku pernahlah jugak cakap kat husband aku pasal nih...seperti yang dijangkakan, husband aku gelakkan aku. Tapi, kitaorang pernahlah plan nak buat semething yang kita minat bersama-sama  apabila our kids dah besar nanti. Tunnngggguuu......semoga dipermudahkan segala-galanya buat kami. For example, nak attend  drifting class. Bab-bab kelas agama, tak payahlah nak shout kat sini. Bukan apa, takut nanti timbul pulak perasaan takbur dan riak. Sia-sia...jer.

No comments:

Post a Comment