Sunday, March 6, 2011

Jom makan laksa...!

This is among my favorite food jugakla. Lebih-lebih lagi kalau laksa kuah lemak. Aku ajak my husband singgah ke Laksa Teluk Kechai, jalan ke Kuala Kedah time aku balik bercuti ke Kedah. Aku actually terpengaruh dengan program "JALAN-JALAN CARI MAKAN". Diaorang ada buat review pasal this place. From that programme, nampak macam best tempat nih. Pernah jugak nak singgah, tapi takder rezeki. It's closed. So, this time...aku tak melepaskan peluang  bila balik ke Kedah. Aku nih nama jer dok kat Kedah, tapi tak semua tempat kat Kedah nih yang aku pernah sampai.

Sampai jer kat food place nih, aku terus order laksa. Abiss dah menunya yang itu jer...! My expectation, laksa kat sini mesti sedap giler...!! Berselera sungguh aku tengok si Maria Tengku Sabri makan dalam JALAN-JALAN CARI MAKAN! Menu sampingan lain yang ada ialah satay. For me, laksanya just nice. Tapi, yang special laksa nih ialah it comes with bumbu (macam sambal). Bumbu nih diperbuat daripada kelapa muda yang digaul dengan cili kering etc. Nak kata sedap giler tu...takderlah. So, jangan terpengaruh dengan TV. He...he...he...Tapi, tak rugi kalau makan laksa kat sini.






No comments:

Post a Comment