Monday, March 14, 2011

Jika ada kemahuan...

We have our breakfast kat McD and we're decided to have our lunch at Nyonya Colours. This is my favourite food place. Aku sangat suka dengan Thai Curry Laksa. If I went there, I would order for this meal. I would like to suggest this food place. Sebabnya, makanannya sedap and bersih. The price also reasonable. Seingat aku, dulu kedai Nyonya Colours nih kecik jer...the first food stall yang dibuka di Mid Valley Megamall. Sekarang, sudah ada banyak cawangan yang dibuka. Kalau dulu, sekeping kuih harganya lebih kurang RM0.60. Sekarang, harganya sudah naik kepada RM0.80. Kuih-muihnya pun sedap. Kiranya berbaloi jugaklah having lunch or tea break kat sini.

Last Saturday, aku singgah ke Nyonya Colours kat Jusco Bukit Raja. Mengidam pulak aku nak makan Thai Curry Laksa kat sini. Portion kat sini jenis yang tak berkira punya. Puas hati sangat! Macam satu kemestian buat aku untuk makan this kind of food kalau singgah ke Nyonya Colours.

Kata husband aku, "dulu kecik jer...Nyonya Colours nih kat Midvalley. Sekarang, sudah ada banyak cawangan".

"Apa-apa pun mesti bermula dengan yang kecik", balas aku.

"Ermm...di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Kalau rajin berusaha, yang ciput pun boleh jadi gergasi", kata husband aku.

"Tahu takper....!",balas aku sambil menyerigai.



Thai Curry Laksa yang dimakan oleh aku. Signature dish.


Roti bakar with kopi 'O'.



Glutinous rice with chicken curry yang dimakan oleh cik asben aku.




p/s: aku rasa blog aku nih dah macam blog untuk review makanan jer. Ada aku kisah...sharing is caring...!

No comments:

Post a Comment