Monday, March 14, 2011

Biasa menjadi luarbiasa...

Aku planned last weekend nak spend masa kat rumah, masak ker. Tapi, husband aku pulak nak kena pegi office. Prepare report to GM, almaklumlah husband aku kan...bahagian highway operation. Penting tuh....he..he...he...

Aku ingat nak stay kat rumah jer dengan Ibrahim. Selalunya, husband aku akan pegi office dengan Maryam. Ibrahim pulak aku yang jaga. Kenalah bahagi tugas, kan. Tapi, aku kesian pulak dengan Ibrahim nih. Tak ke mana-mana weekend. So, aku ikut jerlah husband aku. Kitaorang bercadang nak breakfast kat luar jer lah. Actually, I owed them one breakfast at Mac Donalds. My husband and my kids tertarik dengan Mc D's advertisement kat TV, Family Breakfast Box.


So, kitaorang pun bergegaslah ke McD Bukit Rahman Putra. On that day, ada Colouring Competition. And aku ingat nak masukkan my daughter. Form dah diisi tapi apa-apa pun tak ready lagi. Colouring set yang ntah ke mana-mana ntah. Seingat aku, sudah berapa banyak colouring set yang aku beli untuk si Maryam nih. Tapi, satu pun tak tersimpan. Alahai...


Family Breakfast Box mengandungi 2 coffees, 2 hotcakes, 1 set of scrambled egg with burger, 2 hash browns and 1 Mc Muffin. The price is 19.90++. Bolehlah nak cuba something yang different pepagi. Rata-rata orang yang aku tanya semuanya tertarik dengan box, actually. That's their marketing strategy. Believe me the price is including the box tapi, kita takkan nak  bawak balik box tu pulak. Unless, you all tapau.



Aku tengok my kids berselera sungguh menyantap all the foods. Padahal, kalau pikir logik...aku pun boleh buat..kalau setakat scrambled egg. Tapi...iyelah..benda yang biasa pun boleh menjadi luar biasa kalau kena pada gayanya. Budak-budak nih sukakan something yang nampak lain dari yang lain. It will take our creativities. Itu yang pening kepala sket tuh. Sometimes our kids will make us become more creative. Believe me....!


No comments:

Post a Comment