Tuesday, February 22, 2011

Zaman-zaman bercinta dulu...

 "Daku terkenang kembali zaman sewaktu bercinta..."
(baca statement nih sambil menyanyi, tau!)

Tetiba jer aku teringat kembali zaman aku bercinta dengan husband aku sewaktu aku dok belek gambar-gambar lama nih. Actually, aku kenal dengan husband aku via internet. Time tuh kan, tengah dok gila dengan ber'chatting'. Tapi yang sebenarnya, aku tak minat pun ber'chatting' nih. Sebabnya, banyak keburukan daripada kebaikan. So, on that nite...aku temankan roomate aku jer ke Cyber Cafe kat 4th College. Kitaorang share PC. Aku yang bayar..he...he...he....

Entah macam mana time nak quit tuh, ternampak nick name..TengkuShahz. Teruslah kawan aku nih masuk chat jap. Then, my roomate gave him my e-mail address without my permission actually.

The next day, aku singgah jap CC sebab nak print assignment, bukak e-mail jap. Tengok kat inbox ada new e-mail. Terus bukak sebab selalunya kakak angkat aku yang kerap hantar. (aku ada kakak angkat yang belajar di UiTM, Arau). Ohh...it's from TengkuShahz! Tengku mana pulak yang hantar e-mail kat aku nih? Rupa-rupanya, si Fadlullah. He just sent me.."Hi..". Aku reply balik also saying "hi..".

Bermula dari situ lah, kitaorang keep in touch. We keep mailing about 1 year without bertemu secara face to face. Tapi, my husband aku nih ada lah sent his pic kat aku. Aku ada jugak sent pic, tapi yang ramai-ramai punya. Dengan kengkawan. Gambar sorang-sorang...no way!! Tapi, kalau dah namanya lelaki tu...ada jer caranya kalau nak usha kita, kan? Every morning (kalau dia ada morning class), my husband akan pegi ke fakultinya ikut jalan dekat dengan kolej aku. Padahal, dia ada jalan lain sebenarnya. Biasalah, budak ASASI..hari-hari ada kuliah pukul 8. Dia akan tengok aku dari jauh. Stalkers...!!

My first dating was at DTC (Dewan Tunku Cancelor). Time tuh ada konsert Raihan and Brothers. Aku pegi dengan member-member aku. So, kitaorang janji berjumpa kat sana. At that time, kitaorang tak steady lagi. . Tapi yang aku tahu kalau aku keluar dengan dia, mesti aku sarungkan baju kurung sebab aku respek jugaklah kat dia. Itu yang nampak sopan tuh! He...he...he...kalau tak, jangan haraplah. Dari situ bermulalah episod percintaan antara aku dan dia sehinggalah kitaorang bergelar suami dan isteri. Harap dipermudahkan segalanya. Amin.





1 comment:

  1. Our love story exactly same... Mine also, cinta cyber. Start chatting kat ITTC, UTMKL. For 1st year hanya e-mail jer. Almost 1yr br jumpa face to face. Berkawan for another 1 more year, then baru declare couple.... hik3x sama ler...

    ReplyDelete