Tuesday, February 22, 2011

Getting pregnant.

Aku noticed sudah ramai kengkawan aku kat office yang conceived this year. Ada yang mabuk ler...takder selera nak makan ler, etc. Isyh...isyh...isyhhh....kesian kat kaum pompuan nih. Banyak pengorbanan, beb! 

But, one thing apabila aku tengok perempuan pregnant nih..terasa pulak macam nak pregnant lagi. Hi..hi..hi...Actually, aku paling suka getting pregnant when it comes into 2nd trimester. Lebih kurang dalam 4-5 months. Perut tak besar sangat, just nice. At that time, selera makan pun membuak-buak and normally dah takder morning sickness. But for some women, they still have morning sickness during this trimester. Tapi, tak ramai sangat. Yang paling best, we have licenses to eat a lot without thinkings (sepatutnya there's a diet for pregnancy)!!!

Lepas tu pulak, kalau line up kat bank ker, etc...mesti ada jer orang yang bagi laluan dulu. Macam kes aku lah. Kalau aku que panjang kat  ATM, ada ler yang bagi aku laluan dulu. Husband aku pulak sanggup  bangun tengah-tengah malam urutkan kaki aku kalau cramp. Siap urut-urutkan badan lagi walaupun tak mintak diurutkan pun!

Time nih, kita boleh bermanja-manja dengan husband kita. Selalunya, cik husband kita takkan membantah punya. Rasa macam sweet sangat, kan? Haii...teringat semula time aku mengandungkan si Maryam. Sebab time tuh, aku takder experiance lagi. Sampai kat Ibrahim, aku dah ada experiance. So, takderlah macam semua benda tak tahu nak buat. Cerita-cerita nih, terasa nak pregnantlah pulak. He...he...he...Tapi bila mengenangkan tanggungjawab yang maha berat, macam tak jadilah pulak. Bukan senang, ye...nak mendidik anak-anak di zaman yang serba mencabar nih. So far, aku takder kekuatan itu. Cukuplah dengan dua orang anak yang aku ada. I really appreaciate them!

Gambar Ilham Maryam sewaktu berusia 4-5 months.




3 comments: