Sunday, February 6, 2011

Dunno where to go?

Sampai jer...weekend, tak tahu nak menghala ke mana. Shopping mall..?, boring..! Aku paling tak suka kalau lepak kat shopping mall, pastu tak beli apa-apa pun. For me, if I want to shop...then only I wil go to the shopping malls. Last Thursday, my husband ajak makan kat luar. We went out to Shah Alam. Then, we were heading to Taman Tasik Shah Alam. Suddenly, we were noticed for boat riding in the lake. Perhaps that's a good idea.

One thing yang aku suka pasal tempat nih ialah everybody have their own activities. Aku suka tengok lifestyle yang macam nih. Ada yang berjogging, walking, picnic, dating, reading etc. For me, this place is suitable for relaxing with our family. My kids also enjoy with this place. Kemudahan tempat makan, playgrounds, washrooms turut disediakan. So, kalau tak tahu nak ke mana weekend nih...apa kata kita sama-sama lepak kat Taman Tasik Shah Alam.

Gambar diambil dari Jeti. Lepas beli ticket, we have to line up here for the boat.


Kemudahan untuk makan-makan.


Dari dalam bot.




We also can see Wet World from the boat.


All these pics are taken from the boat.










The rental price. Aku nak berkayak, tapi...tak boleh sebab I have kids. Dangerous tuh...! Terkenang waktu-waktu berkayak kat Tasik UM dengan kengkawan.


No comments:

Post a Comment