Sunday, January 23, 2011

Smart Soleh Parents' talk.

I almost forgot that I had Parents Talk at my daughter's kindergarten. Letih sangat sebab we went out on Saturday. Luckily, I could managed both of my kids. Siapkan Maryam and Ibrahim and we had our breakfast outside. Haii...2 weeks dah aku tak prepare for breakfast and lunch. Last week, my parents came from Kedah and this week pulak aku outing with my family. So, memang aku tak masaklah. Rasa macam lain sangat bila tak masak nih. Rumah pun aku kemas setelah aku sampai rumah. Kalau lewat, lewatlah. Tu yang penat sket sebab tak cukup tido.

On that day, aku tak pakaikan Maryam dengan uniform sebab aku ingatkan tak payah pakai uniform. Sampai jer kat kindergarten, aku tengok semua kids pakai uniform. Cuak jugaklah sebab anak aku sorang jer yang tak pakai uniform. And as expected, si Maryam refused nak turun kereta. Dia tak nak join sebab dia sorang jer yang lain daripada yang lain. Biasalah, budak-budak kalau dah lain dari yang lain macam buat kesalahan yang besar sangat. Terpaksalah aku memujuknya supaya join the party. Luckily at last, dia turun jugaklah.

All the kids excited sangat sebab A&W's bear also joined the party. Maryam pun dah ceria. Kelakar aku tengok gelagat bebudak nih.

This is my daughter's kindergarten.



Aku nak ambik shot banner nih. Tapi, ada pulak si mamat nih bersidai kat sini.


Ibrahim yang leka bermain. Aku botakkan kepala Ibrahim sebab chicken pox.




Aku usik Maryam yang dia bersedara dengan bear nih sebab pakai baju sama colour. Marah Maryam...!



Si Ibrahim nih takut sebenarnya nak bergambar dengan bear. Itu yang macam gini jadinya.


Aku suruh husband aku ambik pic Maryam with her teachers. Tapi, tersalah angle lah pulak sebab aku pun masuk dalam pic tuh. Nasib baik aku senyum. Buatnya, aku dok korek hidung...tak ker naya!


Gelagat kids pada hari itu.



No comments:

Post a Comment