Wednesday, January 19, 2011

Mengimbas kenangan (he..he..he..)

Sesekali mengimbas kenangan sewaktu zaman sekolah, pun best jugak. Tapi, this time aku taknak masukkan 'zaman' aku. Aku saja jer masukkan gambar zaman sekolah my husband. Sebabnya, aku takderlah ketara sangat perubahan diri berbanding si husband aku nih. Kelakar jugak aku tengok 'rupa paras' husband aku nih.


Husband aku dilahirkan di Kota Belud, Sabah. Mak dan ayahnya ustaz & ustazah kat sana. Bersekolah rendah kat Kota Belud and sekolah menengah di Sek. Men. Keb. (A) Kota Kinabalu. Budak sekolah agama. Mak mertua aku pernah mengajar husband aku nih time primary school dulu. Pernahlah aku tanya my husband, apa yang dia panggil kat his mother during study. And he said..." panggil ustazahlah...!, takkan panggil mak kot". Aku cakap, "mesti selalu bocor soalan". Kih...kih...kih...



Antara semua gambar bih, cuba korang cari mana husband aku....?

Best kan, kalau dapat patah balik ke zaman sekolah dulu. Takder masalah. Kalau ader pun pasal nak exam lah. Aku aktif jugaklah zaman sekolah dulu. Tapi bukan dalam sukanlah, of course...! After habis UPSR, aku further study kat sekolah in my area jugak. Then, after PMR...aku dapat offer further study to boarding school. Excited sesangat...pegilah bersalaman dengan semua cikgu. Siap hantar balik buku-buku teks yang aku dapat. The next day, aku ambik balik buku-buku teks tuh...sebabnya aku dah ubah fikiran. Aku taknak tinggal kat hostel. Boarding school mesti dok hostel. Tak kuasa aku, nak 'prep' (budak hostel mesti tahu istilah nih) bagai. Apalagi, aku jadi bahan ketawa oleh rakan-rakan aku. Cikgu-cikgu pun tumpang ketawa jugak. Itu yang aku tak tahan tuh...!! Ambik...ko....!

Aku continue study kat the same school sampai SPM. Aku ambik aliran Science with Arabic Language. Extra lah sket. Macam best. Aku tak cadang pun nak ambik Arabic, tapi aku telah dipujuk oleh ustaz aku since result Bahasa Arab Komunikasi dalam PMR aku ok.

Oklah...nanti aku sambung lagi pasal zaman gonjeng aku. Part II pulak...he...he...he...

No comments:

Post a Comment