Thursday, January 6, 2011

Jom ke Pantai Jeram...!

Sedara husband aku mengajar kat Sek. Men. Keb. Jeram. Baru jer tukar kat situ from Sungai Siput, Perak. Aku tanyalah apa yang best kat Jeram tuh. So, dia cakap yang best kat sini ialah ikan bakarnya. Tapi, dia pun  tak pernah ke sana. Walaupun mengajar kat situ. He...he...he...But, kalau tanya kat penduduk asal  Jeram, they will suggest gerai ikan bakar kat pesisir Pantai Jeram nih. As they are said...ikan bakar kat sini murah. Terasa jugak aku nak pegi merasa ikan bakar kat situ. Sebelum tuh, aku pegi survey dulu tempat tuh. Saja pusing-pusing. Actually, Jeram nih tak jauh daripada Klang. Aku ikut jalan ke Meru. 



Kalau nak makan ikan bakar, aku cadangkan Restoren Gelora Ikan Bakar sebab tempatnya agak luas and bersih. Ini aku tengok jerlah...belum cuba lagi menunya sebab tempat ini belum dibuka lagi apabila aku sampai kat sana. Semua tempat makan nih dibuka pada waktu malam. Tapi, this place is not suitable for swimming or picnic. Tempat ini hanyalah untuk menikmati seafoods sambil ditemani oleh desiran angin dan deruan ombak Laut Selat Melaka. Perghh....best,kan? Kebanyakan restoren kat sini mengadap laut. Next time, aku upload pulak on their menus kalau aku sudah mencubanya. Jom ler...ramai-ramai pakat pi makan seafoods kat Jeram!





This is masjid yang aku singgah untuk menunaikan solat Zohor. Masjid tersangatlah bersih. First impression, nampak macam takderlah bersih sangat. Aku pegi toilet and tempat mandinya. Memang terjaga rapi dan bersih. Kalau bab kebersihan nih memang aku cukup concern. Sorry....!



1 comment:

  1. Nape xleh mandi or piknik? Pantainya kotor ke?br igt nk bw family g mandi manda....

    ReplyDelete