Wednesday, January 5, 2011

HAPPY 32nd (or 33rd) BIRTHDAY..!

Last Thursday (30/12/10), I have rushed back home. Tergesa-gesa sangat sebab aku ada  something nak dibuat kat rumah. Actually, this plan should be done on Friday nite. But Friday has been declared as a Public Holiday by our PM as our soccer team has won the match between Indonesia. So, aku terpaksalah changed plan. Nasib baik aku dah prepare Plan B.

Habis jer keje aku rushed ke Secret Recipe for buying a cake. Sebelum tuh, aku dah surfed their web...looking for the cakes. Takderlah...aku buang masa nak carik kek kat kedai nanti. At last, aku beli jer Chocolate Indulgence. Asyik-asyik the same cake jer. Kalau pegi Secret Recipe, kek yang ini jugak yang aku beli.

But luckily, I already bought a present. Aku beli present tu on Wednesday. At least, aku takderlah nak pikir pulak pasal present. I've bought yang "inner" punya barang. And I've been spent RM200 for this surprise.Takderlah...mahal sangat. But then, AlhamduliLLAH...tak over budget. And I asked Uncle Raja (office mate) to buy me fresh flowers, chrysanthemums with white and maroon colours.

Sampai jer kat rumah, aku terus set up meja sebab at any times...my husband will reach at home. Selesai kerja menghias table nih...aku rushed pulak pegi ambik my kids. Satu hal pulak nak suruh diaorang behave...almaklumlah diaorang nih excited sangat nak tengok apa yang lain kat atas meja tu. Once aku dengar derapan tapak kaki husband aku kat luar, cepat-cepat aku switch off all the lights. Si Maryam pulak aku tugaskan di depan pintu. Bukak jer pintu...aku and Maryam start to sing 'Birthday Song' to my husband. Si Ibrahim pun participated jugakla...tapi tak tahula apa yang dia nyanyikan.






Believe me...my hubby terkejut sangat. Dah tak tahu nak cakap apa...no words. Dia tak percaya yang aku akan celebrate his birthday macam nih. Semenjak ada kids nih...kitaorang dah jarang nak buat surprise. One thing yang aku musykil...husband aku nih actually dilahirkan on end of December 1978, but, registered on 1/1/79. So, should he 32 or 33 years old...?






No comments:

Post a Comment