Sunday, December 26, 2010

Sharing is caring...

Suka betul aku baca blog kawan-kawan aku nih. There's a lot of things yang aku boleh kongsi. For me, sharing is caring kalau pada tempat yang betul. Some people might be accepted it but, some people might be refused it. For me as long as it is informative, I won't reject it.

Sometimes, kita rasa macam kita tahu semua benda. Kita akan ignore the other things. But, life is about sharing the good things. Selagi ia mendatangkan manfaat kepada semua, kan? Tapi, tak semua orang have that mentality. Sesetengah akan berfikir yang ia akan mendatangkan kerugian buatnya kalau berkongsi sesuatu. But, in our religion itself...1 yang kita bagi, 10 yang kita akan dapat. Insya-Allah. As long as, story yang kita nak share tuh takderlah terlalu personal sangat. Some parts, we couldn't become too transparent .

Semenjak aku ada my own blog nih...banyak jugak tempat-tempat menarik yang aku rasa nak explore. Iyelah...selepas banyak kekawan aku yang dah pegi dan ceritakannya dalam their blogs, hati ini terpanggil jugaklah nak pegi ke tempat-tempat tuh. Aku jugak boleh tahu about their life, learns on parenting skills etc.

And, I really hope that my relationship with my friends out there would be flourish abundantly. Ameen.

Semekar tulip flowers kat Keukenhof Gardens, Amsterdam nih...he...he...he...




No comments:

Post a Comment