Tuesday, November 23, 2010

Wajah-wajah Ilham Maryam.

Sajer aku masukkan post pasal anak aku nih, Ilham Maryam. She's now 4 years old. She's was born on 7th of April 2006 at Pusat Rawatan Mahsuri, Bandar Darul Aman, Kedah. Aku conceived kat Maryam nih after 1 month get married. Bunting pelamin lah kiranya. Sebab, aku nikah in June and majlis persandingan in December. So actually atas pelamin tuh aku dah pregnant.


Maryam nih perangainya is just like me. Sebab tu lah, aku selalu jer tak ngam dengan dia. Tapi, kalau dia sakit...mesti dia carik aku. Kalau tak, she'll be with my husband. 'Cause my husband sangat rapat dengan dia since small. Husband aku nih anak bongsu, takder adik. So, dia cukup sayangkan budak2. Nak2 pulak kalau his own kids. Aku ni pulak agak garang.


Maryam nih actually menjadi kesayangan semua members dalam family aku sebab she's the only grandchild parents aku. But now, they have Ibrahim...my son. Ibrahim pun menjadi kesayangan family aku sebab he's a boy. Abah aku nih memang suka budak lelaki.


Mengandungkan Maryam nih tak banyak ragamnya. Except for the first three months. Aku muntah teruk. But after that, aku dah ok. Berselera sangat kalau bab makan. Berat bandan pun naik mendadak. Sampai sekarang pun tak turun2 lagi. Aku induced untuk lahirkan Maryam sebab ader hal yang tak dapat nak dielakkan. And I have to deliver Maryam thru Ceasareans sebab Maryam taknak keluar. Maryam buat perangai sket during pantang period. Suka nangis. Aku pikir susah jugak to become a mother. Kena banyak sabar.



Maryam budak yang aktif and cerdik. Aku harap sampai bila2 pun dia dapat maintain that attitudes. And she's smart of doing something. Jangan buat benda tak elok sudahlah. Tapi, aku taknak terlalu menaruh harapan yang terlalu tinggi pada anak2 aku. Takut kecewa. Aku hanya mampu berdoa for the sake of my kids. Amin.



And, to be honest...aku rindu sangat pada saat Maryam masih baby. Rindu bau badannya. Rindu sangat! And aku sayang sangat padanya!




No comments:

Post a Comment