Monday, November 29, 2010

Rumah idamanku...

Aku teringin sangat nak memiliki rumah kayu, yang macam kat kampung2 tuh. Takderlah gempak macam rumah jutawan yang rumah kayu diaorang berharga juta2 tuh. Just macam rumah kampung dah ler. Dulu, aku pernahlah balik Perak (rumah mertua) ikut jalan biasa and aku terpesona dengan rumah2 kayu di sekitar Changkat Jering, Kampar etc. Kadang2 aku tengok keadaan rumah tuh dah terbiar. Terasa sayang sangat. Kalaulah aku ada tanah ( and money, of course ), nak jer aku beli rumah2 tersebut. Pastu, aku baik-pulih lah balik.


Now, I owned rumah...tapi cam boring dengan rumah batu. Terasa macam nak tinggal kat kawasan kampung with compound yang luas. Perrgghhh...bestnya. Tapi, of course lah...mesti kawasan yang bersih. Aku paling benci tempat yang kotor. Aku plan jugakla with my husband nak beli tanah and we want to build a house on that land. Tapi, tahula bila. Bak kata orang, it is not wrong to have a dream. Then only it will become  a reality from the dream. Kalau tak dapat buat rumah baru, kitaorang plan nak beli jer rumah kayu yang orang nak jual ker. Tengoklah macam mana...semoga ALLAH SWT mempermudahkan segala urusan buat aku sekeluarga.



In future, aku plan aku nak change my interior theme of my house. Takkan aku still dengan English Cottage lagi. Tak larat aku nak sapu2 habuk kat perhiasan2 itu semua. So, aku nak yang agak simple. Like konsep Modern Contemporary. But, aku akan suntikkan sket konsep English. Maybe more on colours sebab aku nak soften sket elemen kayu. Elemen kayu nampak panas dan keras. And I will play more on colours and accesories. Tak sabar pulak rasanya...! Sebabnya, dalam kepala aku nih dah ada plans apa yang nak dibuat. He...he...he...

Yang ini...cantik. Simple jer....




No comments:

Post a Comment