Thursday, November 25, 2010

Maryam demam...

Kesian pulak aku tengok Maryam nih demam. Langsung takder selera nak makan. Aku dah tak tahu nak masak apa lagi. Dia cakap nak makan sup, aku buat. Makan ler 2-3 sudu...lepas tuh dah taknak. Aku tak kisah cooked for her. Tapi, aku tak boleh kalau anak2 takder selera nak makan. And suddenly, my husband suggested kat aku for having lunch kat McD. Of course lah...aku macam taknak makan kat sana. Lunch burger...?! Apa barang...!! Perut aku nih susah sket nak accept other kinds of meals (especially for lunch). Aku mesti carik nasik jugak. Husband aku ok jer kalau takder nasik. Actually, aku cuba nak get rid of junk foods nih semua especially for my kids. Sebab, junk foods are the main caused of having cancers! Tapi, my husband cakap dia nak ubah suasana sket for Maryam. Then, terpaksalah aku agree.

We went to McD Bukit Rahman Putra. Senang nak find out parking space kat sini. Time nak pegi tuh...Maryam cam longlai lah sket sebab demam and dia tak makan apa2 pun since morning. Lemah jer aku tengok condition dia. But, when she saw jer lambang McD kat luar tuh...terus jer naik semangat. Haii...memang power jugak this brand to our kids' minds. Kitaorang lepak kat sana. Maryam makan ler sket at least. And siap posing lagi...pantang ambik gambar. Walaupun.....demam. Tapi, balik jer rumah, 'demam' semula. Haii...lah...anak-anakku...!






No comments:

Post a Comment