Monday, November 8, 2010

Keje..keje..and keje..!

Last Deepavali holiday, husband aku lepak jer kat office. Ader keje yang nak disiapkan. Haii...bz sungguh husband aku nih. Cuti pun pegi office. On that Friday, aku pun ikut jugakla sebab boring dok kat rumah. Aku dropped husband aku kat office and aku pegi car wash jap with my kids. Kotor sangat kete. Alaa...car wash tuh just opposite my husband's office jer. But, on Saturday and Sunday, aku dah tak ikut husband aku. Maryam jer yang nak ikut husband aku. Suka sangat dia pegi office husband aku. Almaklumlah...anak kesayangan babah. Lepas tuh, Maryam nih claimed lah yang dia pegi keje. Berangan nak keje lah tuh. Tak larat...baik aku stay kat rumah. Boleh jugak aku kemas2 rumah and buat apa2 yang patut kat rumah. Kat rumah nih, berlambak jer keje yang nak dibuat. E.g: cooking, mengemas rumah, cuci bathrooms, buang sawang, lap tingkap, basuh laundry, etc. Kalau nak ikutkan hati, memang penat sangat nak uruskan hal-hal rumah nih. Moreover, aku takder maid nak tolong. Dulu, aku nak hire maid, tapi husband aku tak berapa nak berkenan with the idea. So, terpaksalah aku buat semua households nih. But, nasib baiklah...husband aku banyak membantu aku la.

Since husband aku nih keje in Operation Department, tu yang asyik bersidai jer kat office. Nak buat camner, dah his accountability kan? Nasib baikla, boleh claim Mileage & Toll. Worth it lah jugak. OT memang takderla for Executive and above level nih. Kalau ikutkan, non-executive lagi banyak duit masuk. He...he...he..,tak reti bersyukur langsung.

So, korang tengok jerlah...pics yang aku ambik kat office husband aku nih. Si Maryam & Ibrahim pun sibuk jugak buat keje. Keje mengacau.....






No comments:

Post a Comment