Sunday, November 28, 2010

Air Terjun Sungai Gabai.

Last Saturday, Maryam ajak pegi swimming lagi. She likes swimming. Every weeekend, nak pegi swimming. Actually, aku boring jugaklah pegi temankan si Maryam nih swimming. Iyelah...sebab aku takder aktiviti nak dibuatnye. Tapi, anak pompuan aku nih suka sangat swimming...so terpaksalah aku bawak dia pegi swimming. At first, aku cadang nak ke Mines jer...but then, we're decided to go more on nature. Aku teringin sangat nak ke Hulu Langat sebab dengar kata tempat tuh best. Lagipun, aku terpengaruh ler dengan tv. Kebanyakkan kalau scene kat kampung, diaorang mesti shoot kat Hulu Langat. Nampak cam best. So, aku cadangkan kat my husband tempat tuh. Mula tu, dia refused jugak sebab dia cakap sekarang ni musim hujan. So, dangerous lah sket. Tapi, aku tahulah macam mana nak pujuk husband aku nih.

Kitaorang keluar rumah awal pagi. Tapi, biasalah...mesti singgah jap kat office husband aku nih. Send report kat GM dia dulu. Aku macam biasa, pegi car wash dulu. Then only kitaorang gerak pegi Hulu Langat. For me, memang bestlah suasana kat sana. Damai jer...sesuailah untuk city folks yang nak release tension tuh. Kawasan rekreasi pun ok. Bersih and facilities pun ok. Sebab semua air terjun nih dijaga oleh Majlis Perbandaran Kajang. Kiranya terjagalah tempatnya. Takderlah macam sesetengah tempat tuh yang 'selekeh' jer. Kemudahan surau, tandas, cafe and changing rooms pun ada. Oleh itu, aderlah admission feesnya. Tapi tak mahal, RM1 perpax. Don't worry, tickets for admissin fees nih legal tau sebab dikeluarkan oleh PBT. Kalau kecik macam si Ibrahim nih takderlah dikenakan fees.






Ini saja barang-barang yang aku bawak sebab tak plan pun nak datang sini. Anyway, enjoy jugakla kitaorang kat sana!




No comments:

Post a Comment