Sunday, October 31, 2010

Nak pegi swimming...!

Aku and my husband planned nak pegi picnic kat Hulu Langat sebab si Maryam nih sibuk ajak pegi swimming. So, kitaorang ingat nak pegilah swimming kat Sungai Congkak, Hulu Langat. Sambil2 picnic. Aku promised dengan adik aku, Ateh untuk pegi sama2. But, unfortunately...she's also canceled it. Dia kena pegi office lah pulak. So, dia suggested kat aku pegi Splash Park kat Mines. At first, aku cam refused sebab aku pikir nothing special kat Mines. Sebab dulu aku penah pegi Mines, tak best langsung. Tu yang macam malas nak pegi. Tapi, since aku dah berjanji dengan Maryam nak bawak pegi swimming, so redah jerlah. Kesian plak kat Maryam sebab last two weekends, tak pegi mana2. Sebabnya husband aku terpaksa pegi office. Got works to be done. So, last two weekends...aku and my kids lepak kat rumahlah.

Kitaorang pun decided pegi Mines. Dalam kepala nih...terbayanglah suasana yang tak berapa bestnyer. Hik...hik...hik....Tapi,jeng...jeng...jeng, sampai jer kat sana....memang berbeza sangat dengan suasana yang dulu2 tuh. Terus aku tertarik, siap aku cakap yang aku nak datang lagi...shopping pulak. He...he...he...this time tak sempat nak shopping sebab aku temankan Maryam & Ibrahim swimming. Lepas swimming, kitaorang lepak jap kat McD. Aku ingat next time, aku nak explore lagi kat Mines.

Dulu kat sini tak best sangat. Orang pun tak ramai. Tapi sekarang dah lain sangat. Visitors pun dah ramai. Cam kat Midvalley pulak. Kira dah tak rugi kalau datang sini. Splash Park pun ok. Tapi only for kids jer tau. Sebab, park nih takderlah macam kat Sunway Lagoon ker, Desa Water Park ker....tapi oklah kalau untuk anak2 kita setakat nak swimming2 nih.

Anyway, you can enjoy yourselves kat sini. So, layan jerlah semua pics nih.























1 comment: