Friday, October 15, 2010

My dream car...

At the moment, this is my dream car...Ford Fiesta. Cantik giler....Aku dah check-out dah specs kete nih. The price for manual transmission, 1.4 cc is RM 73k++ OTR with insurance. Oklah tuh for continental cars. Aku memang minat giler dgn designs continental cars. Nampak lain dari yang lain. Moreover, the technology is there. It's undeniable. Same goes with my abah. He also minat kete continental nih. Bapak aku nih pernah pakai volvo and fiat. Haii...tak tahu lah aku boleh beli ke tak kete nih. Takper...tanam cita-cita dulu. Kalau bapak aku bolehlah beli. Tapi aku.....sebab tu lah aku pakai jer Proton Persona. Actually, our Malaysian cars are ok. Cuma masalah vendor spare part jer. Kat rumah aku pun ada Waja, Gen 2 and Savvy. Persona aku pakai. So far, semua ok. Tapi have problems with spare parts la. Macam Waja, ada prob dengan pembuka pintu. Persona hari tuh ada prob dengan pembuka fuel tank pulak. Aku pernah keje dengan Honda (M). Actually, Honda pun ader prob jugak. But, they are good with their after-sales services. Semua service centres. Tapi, sorry to say lah...for Proton, some service centres are good but some are not good. For example, Proton Service Centre kat Mutiara Damansara ok. Mungkin sebab tempat tuh exclusive kot.









No comments:

Post a Comment