Sunday, October 17, 2010

My best heart's medicine...

Kat sini, aku nak ajak korang semua layan semua wallpaper yang aku download from iLuvIslam.com nih. Aku suka sangat dengan website nih. Informative and can give you strengths inside your souls. Itu yang paling penting dalam hidup. Sometimes, dengan melihat those motivated wallpapers pun, kita akan rasa 'something' inside ourselves. Bagi akula....tak tahula aper yang korang rasa. Sebab, setiap hati kita nih akan 'sakit' and we have to find out the 'medicines'. Tipulah...kalau korang admit yang hati korang nih sentiasa 'sihat walafiat'. Dah nama pun manusia, kan..? Sentiasa bersifat baharu dan pelupa. So, sometimes (bukan sometimes pun...always) need remedies for our hearts, especially for our souls. Then, comes to our faiths. Ini yang tak boleh dijual beli. Sebabnya, kalau kata nak attend usrah ker, kuliah subuh ker...memang payahlah nak buat. So many excuses! Aku pun..! Takder masa lah...Padahal, kita yang sepatutnya cari masa tuh. Bukan tunggu masa yang datang pada kita.

Dalam hidup nih, banyak yang kita perlu ambik iktibar. Macam aku jugak, banyak yang aku belajar dari pengalaman. Sebab tuh, it's true that pengalaman tak boleh dibeli and priceless. Sebabnya, orang yang tak pernah rasa susah takkan tahu apa itu nikmat kesenangan. Once dah susah, kita akan appreciate sangat every single cents yang kita ader. But, for me the best experience ialah bila kita dah kahwin. Banyak yang kita explore dan belajar. Nak2 bila kita dah ader kids. Sebab tuh lah...I guess Nabi Muhammad suka kalau umat Baginda berkahwin and dengan berkahwin...sebahagian tuntutan agama Islam sudah dipenuhi. Kahwin dulu and then you will be learning something. Trust me....

So, layan jerla.....all these wallpapers..



















No comments:

Post a Comment