Sunday, October 10, 2010

Maryam with her 'blood'...

Maryam with my ibu and abah sewaktu raya 2 tahun lepas. Aku panggil mak aku ibu and I asked Maryam to call mak aku Tok ibu, but then dia pun panggil ibu jugak. Ikut aku. And, she called abah aku with Yan. Nanti aku upload pulak, gambar raya yang paling latest.



Maryam with her cousins, from left Adam, Maryam & Idris. This picture is taken during last year hari raya. We went out for sightseeing in Kuala Sepetang, Perak. Sambil-sambil test drive kete baru kakak ipar aku, Satria Neo. Actually, yang ini time aku balik beraya kat rumah mak mertua aku kat Bagan Serai, Perak. Cantik pemandangan kat Kuala Sepetang nih. Kalau you all nak try something different, pegila ke Kuala Sepetang. Suasana kampung and boleh jugak makan mee banjir udang yang famous tuh. Memang udang dia banyak pun and fresh2. Tapi, aku agak hairan kenapa ada orang cakap yang mee banjir tuh guna udang yang dah tak elok.Bagiku, ok jer udangnya. Mungkin lain2 kedai kot. Ntahlah....so far, aku berani la promote tempat nih. Kuala Kurau pun best jugak. Tengok perkampungan atas air. Something different lah...

Pasal test drive Satria Neo pulak, for me kete nih memang best. Itu belum lagi yang CPS punya, atau yang tuned by Lotus pulak ker. But, please don't compare it with other segments or other continental cars. Like Peugeout, VW etc. Handling ok, sedap bila ambik lap. Kalau bawak 160 km/h pun ok. Iyelah...body compact and cc pun besar 1.6. Tapi, disadvantage dia ialah 2 pintu and hatch-back, meaning takder boot. It's not suitable for the families. Itu jer kekurangannya. Kalau tak, aku ambik dah  dulu sebab aku memang minat kete yang 'kontot' nih. Tapi, taknak lah yang macam Naza Suria tuh...nampak macam ladies sangat. At the moment, aku minat giler kat kete Ford Fiesta.



No comments:

Post a Comment