Wednesday, October 6, 2010

Holiday kat Langkawi

Here's some pictures yang aku ambik time pegi holiday kat Langkawi last year. Actually, time tuh baru jer habis wedding my brother, Nadzim & Ossyie kat my hometown, Kedah. And then, Pakteh aku yang stay kat Langkawi ajak ler kitaorang lepak kat Langkawi setelah penat on the wedding day. But then, my brother tak ikut sebab almaklumlah newly-wed. Mestila...nak together-gether ngan wife dier. So, yang pegi ialah me and my family and my sisters, Ateh & Cik Lah.


Me and my hubby on the cable car. Scary sesangat sebab aku takut heights!



Ni pulak my beloved sisters, Ateh and Ciklah. Nih la...2 orang adik pompuan aku yang ader. Kekadang tuh, sentap jugak dua2 orang nih. He..he..he...tapi biasalah...gaduh adik beradik. On the left is Ciklah and on the right is Ateh. So, yang mana satu pilihan hati...?


And this is my prince-charming (charming ker..?) hubby, Fadlullah kat Pantai Pasir Tengkorak. Scary name,huh...? But then, pantai nyer cantik sangat, just near to Datai Laut Resort. Actually, we want to go to Datai, but then, that place is already closed into private only. Tempatnya isolated sketla. Sebab tu lah, it's only for private. For your info, Datai Laut is facing Laut Andaman. View dier memang cantik!




Haa...yang ini pulak view from the cable car kat Gunung Mat Cinchang. Takut sangat! My hubby and my sisters gelakkan aku sebab aku pejam mata time cable car naik and turun. Tangan aku sweating sangat sebab takut. Rasa macam dalam fear factor pulak. Versi aku lah...he...he...he...Eventhough, my daughter pun gelakkan aku. She said, "apela mommy nih, penakut!".


This is my daughter, Maryam kat Pantai Pasir Tengkorak. She's insist nak swimming, but then, kitaorang tak bawak swimming suit dier. Sebab takder dalam plan nak pegi picnic. So, apa lagi, pakai jer la panties tuh. Nasib baik la bawak baju spare.



Yang si hero kecik ni pun nak berendam jugak! Kalau tadi si kakak just pakai panties, yang ini naked habisss...!




Maryam tengah dok posing maut nih! Actually, she's getting bored tunggu que nak naik cable car. Punyalah panjang que.


Cutenyer...Ibrahim time nih..!Perasanlah pulak. And he's wearing a pink hat. Tuh yang kelakar sangat. That hat si Maryam yang punya. Pinjam jer....Ibrahim nih tak takut langsung on the cable car. Iyelah...bukannya faham pun sebenarnya. Tu yang selamba jer...


How about this one..? Picture nih diambik by my hubby. Me also don't know actually. My hubby nih tengah dok boring tunggu aku and my sisters pilih baju kat souvenir shops. Tu yang takder keje, pakaikan Ibrahim with those stupid-funny-looking glasses. Kalau kita yang pakai that glassses, for sure mesti nampak bodoh bangang. Tapi, if kids' wearing it nampak cute pulak.



Itulah serba sedikit about my holiday to Langkawi Island. Aku sebenarnya suka sangat pegi holiday nih. But now, tak bolehlah sangat sebab aku ader Baby Ibrahim. Agak susah sket nak pegi bercuti. Almaklumlah, bukan boleh predict pun ragam dier. Moreover, kalau nak pegi holiday kenalah spend duit sket. Itulah aku plan nak pegi holiday only with my hubby in some other times. Maybe, kat Pulau Tioman ker. Oklah, aku chow dulu lah, yer. Next time aku citer pasal anything yang interesting kat sini. Adious amigos!

No comments:

Post a Comment