Thursday, October 7, 2010

Air Terjun Titi Hayun, Kedah.


Pics nih aku ambik time aku, kids and hubby pegi Air Terjun Titi Hayun. Air terjun nih is located in Daerah Yan, Kedah Darul Aman. Dulu aku selalu la ke sini with my family. Time aku single-mingle lagi, time study. Abah aku suka tempat nih sebab airnya sejuk sangat. Almaklumlah, kat kaki Gunung Jerai ler katakan. Sebelum ke sini, aku naik dulu ke Gunung Jerai. Pendapat aku pasal Gunung Jerai..? Hampehhh....Kalau kat resort ( paling atas gunung ) oklah. Bolehlah kalau nak spend nights kat resort tuh. Sebab facilities dia baik. Tapi, kalau nak picnic kat kawasan air terjun, baik batalkan jer niat tuh. Sebab memang menghampakan. Tempatnya langsung tak terurus. Kesian kalau orang datang jauh-jauh. For the Management, please do something. I'm as Kedahan ( born in Selangor) pun malu if tourists come at this place. Please do something!!

Gambar nih kat Air Terjun Titi Hayun. Oklah, just a nice place. Tak rugi kalau datang sini (rather than pegi Gunung Jerai tuh). Kat sini jugak ada chalets if you're decided to stay here. Murah jer. Chalet pun ok. Tapi, please bear in your mind, this place is only suitable for those yang adventurous. Jangan expect nak tinggal macam kat 5 Star hotel pulak.




Aksi Maryam dengan renang gaya bebas. Floating tuh...he..he...he..


No comments:

Post a Comment